26 Aralık 2021 Pazar

Son Peygamber, son ümmet

Evvel olmak, ahir olmak , sabigun olmak vasat olmak… 
En son gelen ama en başa geçen yarışan ve en merkezde olan , vasat olmak .. 
Daireyi tamamlamak.. 
Vasat olmanın karşılığı merkez , merkeze eşit sonsuz noktada denenmek .. Gelmiş peygamberlerin ve kavimlerin hayatlarına , aynı çağda yaşayan müslim / gayrimüslim pek çok hayata şahit olmak bu . 
امن الرسول 
nun yanında 
لا نفرق بين احد من رسله 
Sırrı bu  … 
Efendimizin isrası, bütün peygamberlere imameti , kat kat açılan göklerde her bir peygamberle hasbihali bu .. Cennet cehennem manzaralarıyla , zamansızlığın ispatı bu … Evvel ahir bir şahitlik bu.. 
Ama ağır bir şahitlik bu, ahir zamanda gelmenin her şeyden haberdar olmanın teknolojinin getirdiği bu yükün , zulmün açlığın savaşın fitnenin an be an önümüze düşmesinin , çaresizlik hissinin ağır yükü bu.. 
Ama.. 
لا يكلف الله نفسًا  الا وسعها 
Allah hiç kimseye vüs’undan fazlasını yüklemez 

Bizi bu zamanda gönderen Rabbimiz , azımıza çok ecir veren Rabbimiz , kainatın mayasındaki bu muhabbete talip ve tabi olursak, güzel ahlak üzere olursak , hava hevese kapılıp da diretmezsek / eba duvarını örmezsek / ki arkası / istekbera- kibir , bu sonu hayırla tamamlarsak bu muhteşem daire tamamlanacak , Kemal olacak . Son  baş birleşecek , sonu başa geçecek , başı sonunda dürülü bir ecirle, kavuşacağız… 
Buluşma yerimiz belli , havzın başı … 🌿
Buluşma yolumuz belli kalbimizin muhabbet , meveddet damarları .. 
Nasıl ki ırmaklar birleşir havzada suları toplanır, bizim iştiyak , mevedde ve muhabbetimiz , gayret ve  özlemimiz de Efendimizin havzında buluşmaya hazırlayacak bizi .. 
Rabbimiz unutur yanılırsak bizi muaheze etme.. 
Takatimizden fazlasını yükleme 
Rabbimiz affet , bağışla , merhamet , yardım et 🌿Amin … 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder