ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

5 Haziran 2011 Pazar

Hali beyt

            
              Ev hali,dilimizde bir deyim gibi mazeret yerine..Halbuki ne kadar mühim evin hali,halimiz bizim..Ev,beden,kalp...Ahali,azalar ve duygular..Hepsi birbirine zincirli...Dağınık bu ara galiba halimiz,evlerimiz gibi,herkes birbirinden dua istiyor belli...Geceler kısa,gündüze aksedecek bereketi yakalayamadık belki...Taşınasım var çokça,dipli köşeli bir temizlik,insan kendinden kaçabilir mi?Bugün kendimi şikayet ettim Rabbime,çok üzüyor bugünlerde beni...Bu bedenden taşınılabilir mi?Kalp nakli mümkün mü?
              An ve hal,tek çaresi galiba bu bunalmışlığın.Beden bir an sonra aynı beden değil,taşınıyor anbean,kalp çevrilip duran halden hale,ya mukallibel kulub duası onun için var değil mi?Bir düzenleme ,depolama,atıklardan kurtulma,süsleme,basbayağı dekorasyon fikirleri üretiyor zihnim evle ilgili,doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor,vazgeçiyorum..Günlerdir namaz sonrası seccade başında bir dergi köşesinden,bir başlık göz kırpıyor: Evimizde Hal Eğitimi...Derde deva sadra şifa,Rab her yerden bir haber gönderiyor...Üç aylar tam da hal değişim mevsimi değil mi?Duasıyla birlikte,Allah ım Recebi ve Şabanı bize bereketli kıl,bizi Ramazan a ulaştır...

3 yorum:

  1. benim de kafam bir temizlik bir taşınmayla meşgul öyle uzun zaman oldu ki hem misafir ağırlamayalı... evi iyice temizlemek ve misafirleri bolca çağırmak istiyorum inşaallah nasip olur. az önce düşünüyordum, eğer eve bol misafir gelirse belki birinden birinin duasıyla veya bereketiyle bizim de iç hallerimiz, kalplerimiz düzelir diye. yazını okuyunca temizlik dekorasyon duyunca yine şaşırdım, yine aynı dönemlerde aynı şeyleri düşünmüşüz... Ben de dua isteyenlerdenim sakın bizi unutmayın:)
    Şimdi o yazıyı okumaya gidiyorum. semerkand, annemin dergisi:)

    YanıtlaSil
  2. okudum geldim. kitaplar, ebru, semboller ve sükunetten bahseden kısım, dekorasyon dergilerinde bulunmayan büyük bir sır. huzurlu ve ferah bir evin sırrını vermiş... Besmele ve selamın da hal güzelliğine ve ev güzelliğine katkısı... İtiraf edeyim, geçen gün evim dergisi almıştım, temizlik ve düzenlemelerde fikir verir diye. ama büyük sırrı okumuş oldum şimdi. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Biz teraziyiz hilal:),dekorasyon,güzel görüntü düşkünlüğü,bir yerden tutsan öbür yandan fışkırıyor:),yazı bana da çok iyi geldi...Allah kalp evimizi genişletip güzelleştirsin,sen de bizi unutma:))
    Bir keresinde de bir sanat eseri yapasım gelmişti ki sorma,Osman hocam yetişti o zaman da,takva kalbin sanatıdır dedi,oturdum:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...