ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

5 Mayıs 2019 Pazar

Ramazan Kerim

Şimdi orda olsaydık gemisi geçti kaç kez içimin denizinden ..

Şimdi orda olsaydık,Mekke'de ...Hilal göründü mü acaba , teravih başlayacak mı heyecanıyla hareme giderdik , çocuklar, arabayı park etme yer bulma vs hallolunca namazdaki kiraatle erirdik ..

Cuma namazında oruç ayetlerini okurdu imamlar , belki yatsıda da.. Rabbimizi karîb hisseder, orucun iklimine girmeye, ruşde ermeye biraz daha heveslenirdik..

Salatil kıyam sesiyle Allahu ekber der, ramazana kavuşturan Rabbimize hamd ederdik ..

Elif - lam- mim işte başlıyor yağmur, sağanak sağanak kalbimize , en çorak en hasta en sıkıntılı en dertli en münbit en umitli en aşık yerlerimizi bulacak , yağacak... Sibgatallah , Allah ' ın boyası, renklendirmesi ile bitecek ilk cuz .. yağmur gibi bir renk dileyeceğiz kalbimize , duru bir su olmayı büyük bayrama eristigimizde..

Orda olsaydık, dışarda boncuk boncuk terlerdik şimdi, her selâmda bir hayırlı kardeş zemzem getirirdi.. Sokaklar mavi-kırmızı suud süsleriyle süslenmiş olurdu , marketler mağazalar ramazan kerim yazılarıyla donatılmış olurdu ..

Orda değildik. Burdaydık. 

Evimizi hatimli teravih namazı kılınan bir caminin yaninda verdi mevla..

Su gibi başladı kuran , salavatlarla süslendi selamlar, orda ne olacaksa belki o, çünkü nasib , çünkü biz , nerede olsak , kalbimizden ibaretiz , üstelik özlem, az kıymetli bir yer değil,  göz yaşartan kalp yumuşatan.. Hz Ibrahimin Mekke'ye  duasıyla dua şu bedenin kabesine, kalbimize , gayri zî zer'in, ekin bitmez her yerine çeşit çeşit meyveler /belki manevi semereler nimetler isteten bir ulke özlem.. 

Hamd olsun ..

Ramazan geldi..

Kızgın bir taş gibi bedenlerimizi çisil çisil yağmura kandırmak için geldi..

Rahmeti gazabını çok çok aşan Rabbin ikramıyla erişti, hilali üstümüze düştü hamd olsun ..

Allahım ramazanı bize mübarek eyle , bizi hayırla bayrama ulaştır 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...