ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

8 Nisan 2010 Perşembe

Kadın olmak üzerine..

Belki o hadisten başlamalıyım.Evet,muta ile ilgili hadislerden.Muta nikahı resulullah zamanında savaş seferi sırasında bir kez izin verilmiş fakat daha sonra yasaklanmış süreli nikah,yani iranda zannedildiği gibi hem helal değil,çünkü hem bireysel hem toplumsal açıdan uygun değil..
Malesef isimlerini hatırlayamıyorum iki sahabeden biri anlatıyordu,arkadaşım ve ben çok güzel bir kadına rastladık.Onunla nikahlanmak istedik.İkimizden hangisini seçersin dedik.Bana ne verirsiniz dedi.İkimizde üstümüzdeki ridadan başka bir şeyimiz yok dedik.Arkadaşımın ridası yeni ve gösterişliydi.Bense ondan daha yakışıklıydım.Kadın ikimize de uzunca baktı.Onun ridası güzel dedi.Bana tekrar bakıp beğendi,senin ridan da bana yetişir dedi.Nikahlandık,Onunla üç gün geçirdim.Resulullahın bu işi yasakladığını öğrenip ayrıldım...
İnsan seçimleridir ya,kadın ne ister her zaman her şeye konu olur ya,olur da hep denir ya,kadın masum bir sevgi ister,aşk ister,öyle çok büyük bişey istemez..Gelin görün ki evlilik tercihlerine baktığımız zamanda öyle masum sevgi,aşk isteği pek görünmüyor.Kadının statüsünü çoğunlukla kocasından alıyor,çok başarılı kariyer sahibi kadınlar neden bekar,masum bir sevgi bulamadıklarından mı,kendilerine denk birini göremediklerinden ve statülerini korumak istediklerinden mi,bilmiyorum,bunlar sadece gözlemlerimden(iç ve dış) çıkardıklarım .
Erkek güzel kadın istiyor,güzel kadına zaafı var.Kadının erkekler tarafından beğenilmeye,bunun için süse,modaya,kozmetiğe,alışverişe,dolayısıyla paraya ve bunun için paralı erkeğe.Ve hemci kadın,hem zengin hem yakışıklı hem romantik hem esprili,hem... Böyle bakınca kadının hali çok girift göründü gözüme,bir kadın olarak hem de..
Yusuf suresi..Şüphesiz kadınların hilesi büyüktür.
Nisa suresi..Şeytanın hilesi zayıftır.
Bu düğümü çözen kadın evliya,hz Rabia..Fercini en güzel koruyan erkeği olmadan Ruhullah a gebe,Hz Meryem..İktidardan dünyadan vazgeçen kadın anne olmadan Kelimullah a anne,Hz Asiye.Tahtından vazgeçen,adil kadın avluya alınan,suya eteğini toplayıp giren her şeyi göze alan kadın,Sultan Süleyman a eş..Malını enerjisini sevgisini eşi uğruna harcayan şefkatli kadın,Allah ın selam verdiği kadın HZ.Hatice..
Kadın olmak güzel,kadın olmak Cemal e yakın olmak,Rahim sıfatında yaşamak,erkekle Allah ın arasında yüzü Allah a dönük olmak.Ama temiz olmak,ille temiz olmak.Kad efleha men zekkaha...Erkek ya da kadın..

2 yorum:

  1. Merhaba ben sizi yeni keşfettim ve arşivde bulunan yazıları okuyorum, inşallah hep yazarsınız sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...