ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

13 Ocak 2011 Perşembe

Gülü Terk-Gönlü Terk

         Gönlün muhabbetini inkar etmek,gülü terk etmek değil mi,bambaşka bir hayatı seçmek...
         İşitmek-anlamak,akletmek-tahrif etmek,arkasına atıvermek,menfaatine göre yan çizmek vs vs.
Anladıktan sonra ki buna kitap akletmek diyor,dönmek ne kötü,bulduktan sonra kaybetmek.Müminler için bu cümlenin şablonu,işittik-itaat ettik.Düşünüp,taşınıp anlayıp,sırf menfaatine uymadığı için iman etmeyen Velid bin Muğire,ya da hayatının bir kısmında muhtemelen bir acıya düştüğünde Allah ın kokusunu duyan,doğruyu bulan,keyfi yettiği zaman eski 'rahatına,zevkine'dönen insan..Ne acı gönlü terk etmek,ne acı ebedi arayışımızı terk etmek..
        Oysa gönlün aynası olmak ister yaşantı.Ters düşmek istemez kalbinin iman ettiğiyle,tek gayesi gönlü ispattır ömrün,kokusunu almaktır o eşsiz gülün..
         Bir zamanlar diye başlayan iyi cümlelerimiz varsa yazık,ki modern zaman müslümanlarının çok kurduğu cümleler bunlar,o zamanlar şöyle tesettürlü giyinirdik,şuralara gitmezdik,korkardık şöyle yapmazdık,televizyonda böyle şeyler olmazdı....Biz bunları taaa ne zaman öğrenmiştik...Ama değişti zaman.Zaman aynı yanılsama,her gün bin dalgayla boğuşuyoruz,aynı hali tutmanın imkanı yoksa da,sığınmanın imkanı var,boşluk yok feragat ettiğin kendiliğin yerine konur muhakkak daha güzeli...Ama değişen zaman değil insan,neyi terk ettiğine ve neyi kaybettiğine bakmadan..
        
bakara 75+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...