ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

26 Aralık 2021 Pazar

Son Peygamber, son ümmet

Evvel olmak, ahir olmak , sabigun olmak vasat olmak… 
En son gelen ama en başa geçen yarışan ve en merkezde olan , vasat olmak .. 
Daireyi tamamlamak.. 
Vasat olmanın karşılığı merkez , merkeze eşit sonsuz noktada denenmek .. Gelmiş peygamberlerin ve kavimlerin hayatlarına , aynı çağda yaşayan müslim / gayrimüslim pek çok hayata şahit olmak bu . 
امن الرسول 
nun yanında 
لا نفرق بين احد من رسله 
Sırrı bu  … 
Efendimizin isrası, bütün peygamberlere imameti , kat kat açılan göklerde her bir peygamberle hasbihali bu .. Cennet cehennem manzaralarıyla , zamansızlığın ispatı bu … Evvel ahir bir şahitlik bu.. 
Ama ağır bir şahitlik bu, ahir zamanda gelmenin her şeyden haberdar olmanın teknolojinin getirdiği bu yükün , zulmün açlığın savaşın fitnenin an be an önümüze düşmesinin , çaresizlik hissinin ağır yükü bu.. 
Ama.. 
لا يكلف الله نفسًا  الا وسعها 
Allah hiç kimseye vüs’undan fazlasını yüklemez 

Bizi bu zamanda gönderen Rabbimiz , azımıza çok ecir veren Rabbimiz , kainatın mayasındaki bu muhabbete talip ve tabi olursak, güzel ahlak üzere olursak , hava hevese kapılıp da diretmezsek / eba duvarını örmezsek / ki arkası / istekbera- kibir , bu sonu hayırla tamamlarsak bu muhteşem daire tamamlanacak , Kemal olacak . Son  baş birleşecek , sonu başa geçecek , başı sonunda dürülü bir ecirle, kavuşacağız… 
Buluşma yerimiz belli , havzın başı … 🌿
Buluşma yolumuz belli kalbimizin muhabbet , meveddet damarları .. 
Nasıl ki ırmaklar birleşir havzada suları toplanır, bizim iştiyak , mevedde ve muhabbetimiz , gayret ve  özlemimiz de Efendimizin havzında buluşmaya hazırlayacak bizi .. 
Rabbimiz unutur yanılırsak bizi muaheze etme.. 
Takatimizden fazlasını yükleme 
Rabbimiz affet , bağışla , merhamet , yardım et 🌿Amin … 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...