ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

16 Şubat 2022 Çarşamba

Beden Ülkesi

“Göz yaş döker, kalp üzülür fakat biz ancak Rabbimizin razı olacağını söyleriz...” 

Efendimizin bebek yaştaki oğlu , İbrahim vefat etmiş, gözlerinden yaş damlıyor, sen de mi ey Allah’ın resulü , sen de mi ağlıyorsun diyorlar. Bir müddet bekliyor efendimiz , sessizlik…

Sonra böyle diyor, gözünü kalbini kendinden ayırır gibi…Hadisi Şerifteki incelik bize hayati bir yol gösteriyor. 
Bedenim ben miyim, ben kimim… Nelerden müteşekkilim… Azalarım, ruhum, nefsim canım..Her birini ayrı şehirler gibi kontrol etmek, her birinin hukukunu gözetmek.. Bambaşka bir hayat felsefesi… 

Beden ülkesinin sultanı kalptir diyor bir başka hadisinde Allah rasulu.. Sultanı kalp olan bir beden ülkesi, göz ona bağlı, kulak ona bağlı, el ayak ona bağlı ve o Rabbine … 
Ya mukallibel kulüb sebbit kalbi ala dinik ve taatik 🌿
Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım kalbimi senin dininde taatinde sabit kıl duasıyla…
Gözün bir hakkı, görevi ve hali var. Görür , yaşarır , yaş döker.. Kalp duyar, sezinler.. Bütün uzuvlara bu ibretle bakabiliriz. Selametli bir beden ülkesi , kalp sultanına tabi olur , Kalp sultanı Rabbe teslim olur.. Beden selamet bulur. 

Şunu iyi bilin ki, insan vücudunda küçücük bir et parçası vardır. Eğer bu et parçası iyi olursa, bütün vücut iyi olur. Eğer o bozulursa, bütün vücut bozulur. İşte bu et parçası kalptir”


Bir uzuv daha var ki bu hadiste efendimiz onu kendi kontrolüne almış olduğunun işaretini verir gibi , biz Rabbimizin razı olacağından başkasını söylemeyiz diyor , dil söylemez demiyor. 

Demek ki dili kendi haline bırakmamak gerekiyor, Ebu Sa'id el Hudri ra, Resûlullah aleyhissalatu vesselam'dan anlatıyor: "Ademoğlu sabaha erdimi, bütün azaları, dile temenna edip: "Bizim hakkımızda Allah'tan kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız!" derler."


Yine , Süfyan İbnu Abdillah tan: "Ey Allah'ın Resûlü dedim, uyacağım bir amel tavsiye et bana!" şu cevabı verdi: "Rabbim Allah'tır de, sonra doğru ol!" "Ey Allah'ın Resûlü dedim tekrar. Benim hakkımda en çok korktuğunuz şey nedir?" Eliyle dilini tutup sonra: "İşte şu!" buyurdu."


Dilini tutan kurtuldu. 🌿


Bu beden ülkesinde dil nasıl tutulur , kalp nasıl bozulmaz dersek, bir de can ülkesinin olduğunu hatırlayalım, ve nefahtü fihi, “ona ruhumdan üfledim “sırrıyla bizi donatan ruh, beden ülkesinin mevsimsiz iklimi var. Can ülkesiyle ,ruh alemiyle temasını artıran beden ülkesine hükmediyor, ve galiba can ülkesinde yollar muhabbet ve gayretle dürülüyor.. 


O zaman selatü selam ile ,

Vücut ikliminin sultanı sensin Efendim diyelim,Rabbimizden muhabbetimizin gayretimizin artmasını dileyelim💧


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...