ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

24 Nisan 2014 Perşembe

Su

Susmakla susamak arasındaki anlam ilişkisini içime damlatan şey tabi ki su. Su yani vesilei hayat..
Insan ne için yaşar desem kendime, elinden bir yudum su için..gogunden yağmur için..Vazgeçmek suya benzemeye ve benzememeye çalışan rengarenk albenili sahtelerinden..
Su da hubdur içimde hub da su...kelime kelime içinde..suyun bizatihi güzelliği yanında susamak da güzelliği hissetmeyi artırıcı bir özelliğe sahip.susamak özlemek o zaman.
Peki susmak nemenem bir şey suyun yanında..suyla yaratılan bizler "وجعلنا الماء كل شيء حي" sirriyla ,kelimelerle düşünüyor anlıyor konusuyor ,yaşıyoruz.
Susmaksa bilinçli bir tutamak.Konusabilecekken susmak gayet gayret isteyen bir eylem.Icinde biriken cümleleri tutmak için bir bent bir baraj kurma istiyor bazen.Ve evet kullanılırsa eğer müthiş bir enerji kelimeleri geri yutmak. "والكاظمين الغيظ و العافين عن الناس" yutkunmak ofkeni..hapsetmek ben ben diyen cümleleri...dinlemeye maruz kalmak bazen bir cümleyle susturabilecegin kelimeleri.."لا يسمعون فيها لغوا ولا تاثيما" yi dusleyerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...