ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

5 Kasım 2019 Salı

Zaman Mekan ve dahi insanın dürülmesi üzerine...

« عَلَيْكُمْ بِالْدُّلْجَةِ ، فَإِنَّ الأَرْضَ تُطْوَى بِاللَّيلِ » رواه أبو داود بإسناد حسن . « الدُّلجَة » السَّيْرُ في اللَّيْلِ .

Gece yolculuğu ... Gece yer dürülür...

Ebu Davud ..

يَوْمَ نَطْوِي السَّمَاءَ كَطَيِّ السِّجِلِّ لِلْكُتُبِ ۚ كَمَا بَدَأْنَا أَوَّلَ خَلْقٍ نُّعِيدُهُ ۚ وَعْدًا عَلَيْنَا ۚ إِنَّا كُنَّا فَاعِلِينَ (104)

Göğü, kitab dürer gibi dürdüğümüz zaman, yaratmaya ilk başladığımız gibi, katımızdan verilmiş bir söz olarak onu tekrar var edeceğiz. Doğrusu biz bunları yaparız.

Enbiya 104

طوي

katlamak, dürmek, (kitabı) kapatmak, (sırrı) saklamak, (karanlık) sarmak, kuşatmak, (ülkeyi) katetmek, (süreyi) geçirmek, sahibi olmak, sona erdirmek, bitirmek, tomar yapmak, tamamlamak, yuvarlamak, top haline getirmek, sarmak

açlık, 

kilim،

geçmişte olanı unutmak, sırrı açıklamamak, sırrı gizlemek, birşeyin sahibi olmak, katlamak, süreyi geçirmek, karanlık sarmak/kuşatmak, dürmek, kitabı kapatmak, ülke vb.ni baştan başa geçmek, dizi vb.ni bükmek


i gizlemek, ..yı sır olarak saklamak

ya yolu çabucak katetmek

birşeyi terk etmek

gizli


Yer dürülürmüş ، gök dürülürmüş zamana kayıtlı .. Gece ve kıyamet kaydıyla zamana bağlanmış .. Yüreğiyle insana .. 

Birden bir ateş , bir gece vakti bir yolcuya , bir ses :

!يا موسي


إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِ الْمُقَدَّسِ " ﴿١٢ طه﴾

Muhakkak ben senin Rabbinim , nalinlarini çıkar ki sen Mukaddes vadi Tuva dasın...

Tuva vadisi , gizli , sırlı, dürülen, mukaddes , Rabbe mülâki olunan vadi .. Bir gece vakti .. Icine bir ates düşenlere , yola düşenlere ..

Zaman dürülsün istiyorsak , mekan dürülsün istiyorsak , kalbimizdeki perdeler dürülsün istiyorsak , bakacağız nereye yolculuğumuz , Nisa da gördüğümüz kurb - cenb ikilemindeki dikey yolculukta derecemiz mi artıyor , derekemiz mi ..

Ilginç ki de-ra-ce de dürmek katlamak demekti . Çekmece merdiven anlamları .. Şu an elimizde ne varsa dürüp katlayıp yola revan olalım koşturalım ki Rabbimiz oturanlarla cehd edenlerin derecesi bir değil demişti ..

Vakit ilkbahar.. rebiulevvel ..

Mekan neresi olsa Medine..

Kalp arınınca her yeri özlem ...

Sallı ala habibina .. seyyidina.. mursidina.. Muhammed🌱🕊

Nghnca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...