ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

18 Nisan 2020 Cumartesi

neden vaktinde namaz

Neden vaktinde namaz 🌱

*Bir arzıhal , bir mülakat olarak vaktinde namaz ... *

Her  gün güneşle beraber yeni bir sayfa açılıyor önümüze .. 
 Her gün kendi binbir duygusuyla ,olayıyla  ,kişisiyle  ,meşgalesiyle geliyor ...
Elbette hepsi Allah ‘tan  geliyor , Nisadaki hasene - seyyie ... Hayatı okumanın büyük felsefesi : İyilikler lütüflar güzellikler Allah ‘ tan  , kötülükler kendimizden ... 
Onun için kendimizi toplayıp götürüp seccadenin başına , içimizi dökmek zorundayız , arzı hal etmek için , yardım istemek için , tamir olunmak için .. 
Hatta belki ruhumuzun sesini örtmeden duyabilsek , bir an önce vakit gelsin diye beklemek gelir içimizden .Dahası  beş vaktin arasına işrak , duha , evvabin , teheccüd...
Arzıhal için namaz , mülakat için namaz , ama ille vaktinde ... 
Çünkü daha çağrı taze iken kıymetli icabet de ... Sonra duygular bayatlıyor ,  halin üstü örtülüyor ,  itiraf edecek , ilan edecek , hamd edecek , yardım dilenecek bir şey kalmıyor içimizde ... 
O zaman da bir hareketler silsilesinden  başka bir şey olmuyor namaz ... 
Biz modern zamanların Müslümanları olarak iki araya sıkışmış gibiyiz ya kalıp ya kalp ; ya şekil ya iç ikisini birarada tutacak en büyük kulluk göstergesi namaz .. Hem bedenen hem ruhen toplanıp durduğumuz yer seccade .. 
İlk vaktinde samimi , vefalı , verimli .. 
Ama ne zaman olsa huzura gitme hali ..

*Vaktin tanzimi için vaktinde namaz , *

Elimize verilen mukadder bir vakit var , nerde biteceği belli değil , ölçmek için gök kubbeye asılmış takvim , güneş ve ay , gün ve gece .. 

Her birimiz “ sadece Allah ‘ a kulluk etmek için “ yaratıldığımıza göre , işlerimizi  vaktimizi O ‘ na kulluğa göre tanzim etmek durumundayız .. 
Neyi öncelediğimiz neyi sonraya bıraktığımız bizim kalitemizi belirliyor galiba .. Kavanoza sığdırılan büyük küçük taşlar , kum, su örneği gibi.. 
علمت نفس  ما قدمت و اخرت 
Önce en mühimi .. Önce o vaktin en önce yapılması gerekeni , kendinden sonrasını bereketlendireni : Namaz .. Sonrası namazın parantezinde hayat .. Allah’ a yaslanmış , yaşama gücünü Hayy ve Kayyum dan almış bir hayat .. 
Allah nasip etsin 🌾

*Ahde vefa olarak , romantik bir ilişki türü olarak vaktinde namaz ,*

Kişi kıymet verdiğinin çağrısını özler , bekler , üşenerek değil koşarak gider .. Her geç kalışımız buluşma yeri olan seccadeye ,ilişkiye verdiğimiz emekten götürüyor belki .. Haydi namaza haydi kurtuluşa diye bir çağrı duyup üzerine vakit geçirmek , manevi kulaklarımızı hakikate kapatıyor belki .. 

Perdeleri kaldırmak , suyu kaynağından içmek için vaktinde namaz... inşaAllah 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...