ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

29 Ekim 2020 Perşembe

Cuma Mübarek 🌿

Cuma , Cem eden , toplayan toplanılan gün.. Günlerden bir gün değil ,bütün günlerin toplamı .. Hal olarak , amel olarak toplamı .. 
Bütün ferdi alanları, tek başınalığımızı bırakarak / terk ederek , farklılıklarımızdan vazgeçerek cemaate katılmak , bir vücudun bir dokusu bir kılcal damarı olmak .. 
Cemaat olmanın ,topluluğun manevi gücünden faydalanmak için farklardan kurtulmak ..
Fark ayrıldığımız , Cem birleştiğimiz yer .. 
Dünyada beraber yaşadığımız bütün insanlarla Cem olacağımız kesin yer ahiret , beraber haşrolacağız .. 
Aç ,açık , yoksul zengin , iddialı , ehli kitap, müşrik, deist, Zerdüşt, müslüman , derviş, çocuk , genç , yaşlı , engelli , sağlıklı , uzun , kısa , güzel , çirkin hep beraber olacağımız ve verilen nimetlerden sorulacağımız ,giyindirildiğimiz  sıfatlardan soyunduralacağımız bir yerde olacağız .. 
O günün şaşkınlık , sükutu hayal , bir aldanma olmaması için bu farkları şimdi ve burada kendimize perde yapmaktan kurtulmak cemaat olmak ..
O haşr gününün provası belki her hafta cuma .. Her yıl Hac , Arafat .. 
Gönlün duayla bütün farkları eritip , farkların oluşturduğu hisleri merhamete dönüştürmek sıradan , vasat , itidalli müslüman olmak demek .. insan olmak demek .. böyle olunca bereketlenmez mi insanlık , çoğalmaz mı güzellik ..
Cemaatte bereket var , bu yüzden cuma mübarek 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...