ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

14 Ekim 2020 Çarşamba

Neden Hadis Okuyoruz

Bir sevgi davası ...


De ki eğer Allah ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın .. 


Hub ve ittiba .. Sevgi ve tabi olmak .. Birbirine sıkı sıkı , zorlamadan kendiliğinden bağlı iki durum , sebep ve sonuç , sonuç ve sebep zincirin halkaları gibi .. 


İttiba için kulak vermek ; 


Bişnev ez ney ... Nasıl tabi olacağım sorusunun cevabı zaman ve mekan aşırı bir sese kulak vermekle mümkün .. 


Allah ‘ın bizzat kendi hıfzu himayesiyle elime kitabında , olmamı istediği örnek insan /üsvei hasene /dediği , hayru üzün/ hayır kulağı dediği , ömrüne yemin ettiği son peygambere kulak vermek .. 


O’ nun sesini duyabilmek için kulak kesilmek .. Şu bulunduğumuz yerden O’ nun dizinin dibine oturmak .. Dizinin dibine oturabilmek için temizlenmek ,istiğfar , tanışıklık için salavat .. 


Ve mübarek ağzından dökülen sözler .. 


“ Ve la yentıku alel heva”

“O hevasından, kendi isteğinden konuşmaz ...” diyen Cenab-ı Hak .. 


O zaman sevmek için , ittiba için , kul olmak için teslim olmak , islam olmak , müslüman olmak için , gönül dokusundan hisse alabilmek için , O’nun sözüne kulak vereceğim .. 


Bu cümleyi ne üzerine söylemiş , yüzü nasılmış söylerken ,tebessüm mü etmiş üzülmüş mü , kime söylemiş , ne üzerine söylemiş , hangi kelimeyi seçmiş , mübarek dilinden dökülen kelimeler en az en öz ve en çok anlam ihtiva eden kelimeler .. 

Kelimeler .. kalpten dile , kulaktan kalbe anlam kapıları .. Kelimelerin peşine düşeceğim idrak edebilmek için .. 


O’nun ahlakı nasıldı ?  diye soruyorlar da hz Ayşe ye , siz kuran okumuyor musunuz ? Onun ahlakı kurandı diyor hz Ayşe .. 


Kuran’ın insandaki açılımı Efendimiz , Efendimizin ahlakı ahkamı Kuran .. 


Kulluk öğretmenimiz .. Alemlere rahmet peygamberimiz .. Her birimizi kurtuluşa çağıran rehberimiz .. Duymazsak nice olur halimiz ....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...