ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

12 Aralık 2009 Cumartesi

Bu gün cuma ertesi..


Sanırım üç yıldır cumanın rahmetini ertesi gün dolu dolu cumartesinden alıyorum.Bu gün yine önü buğulu sonu yağmurlu bir cumartesi..Sabah koşturmaca öğlen susup kendine dalma akşam yeni kararlar pişmanlıklar ve umutlar zamanı.
Uçmak ne güzel şey..Masmavi gökyüzüne süzülmek önde ensevdiğinle..Onun en yükseklere uçuşuna sevinmek..
Ama ayağı yere basmak yaşamak,dönüp durmak.Aşağıdan yukarıya,Hep daire işimiz.Yürümek ,düşe klaka,diz yaralarımızı ve göz yaşlarımızı sile sile,ama umutla,kalpten alınan güçle.
Bu günün en önemli konusu yine bölmemek,yine bütünlemekti.Hani firavun kavimleri şialara ayırıyor,erkeklerini öldürüp kadınlarını yaşatıyordu.Diğerlerine olan negatif duygularından nemalanıyor saltanatını koruyordu.Haman ve ordusu da sırf güç için yanında yer alıyordu..
Kötüye kötü demek,dedikodu,eleştiri hepsi derinde kendini aklamaktan ibaret.Üzülüyor musun toplumdaki yanlışlara,ondan mı konuşmaların,veryansınların, o zaman test et kendini,gece o insan için dua edebiliyor musun..Kızınlık mı yoksa tek hissettiğin..
İşte gün gibi ortada nefsin..Ona iyi bak..O sana Rabbini tanıtan,O na yakınlaştıran..Melekte de hayvanda da olmayan,üstünlüğe sebep engelin,aşmaya bak.Uçmaya bak..Azade ol ,kuşlar kadar özgür ol...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...