ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

11 Şubat 2011 Cuma

Büyük Doğum Günü


Gündemimize hangi konu düşse bir handikap yaşıyoruz.Bu nereden gelmiş,biz kime uymuşuz,bunu neden yapıyoruz sorularına müspet cevap vermek gittikçe zorlaşıyor.Bir milletin kendi kültürüne yabancılaşması ve bir ötekini severek beğenerek ama düşünmeden kabul etmesi intihar gibi bir şey.

Bizim kültürümüzde kutlamalar,ikramlar toplu yapılır.4 kişilik paket puding bize uygun değildir,komşuya kalmaz,kazanla aşure kaynatılır.Birinin doğum gününü ona hediyeler alarak bir küçük pastayla kutlanması değil,herkesin birbirine hediyeler aldığı kutlamalardır bizim kutlamalarımız.Dinimizde doğum günü kutlamak yoktur demek eksik,mevlid doğum demektir.Biz kainata rahmet olarak,güzel ahlakı tamamlanmak için gönderilen insanın doğum gününü beraber kutlarız,onu, o da seviyor diye birbirimizi daha ayrı severiz,kıskanmayız..En büyük hediyelerimiz,cılız sesli de olsa salavatlarımızdır,selamlarımızdır..Çocuklarımıza bunu anlatmalıyız,bir yetime alınan hediyeden daha çok mutlu eden olamaz bizim doğum gününü kutladığımız sevgiliyi...Sevgililer günü bize onu hatırlatır/malı,Aziz Valentine den çok,eşimizden,nişanlımızdan çok..Sevgililer gününü değiştiriyorlarmış bu yıl,galiba edeben,biz de ilk defa bu yıl içe sine sevgililer günü kutlayacaktık.O öyle bir sevgiliydi ki,sevgilisiz bırakmazdı kimseyi.Vedüd olanın habibi,sevgili,en sevgili....

Yaşamımızın her dönemi,çocukluk doğum günü,gençlik sevgililer günü,orta yaşlar evlilik yıldönümü hayalleriyle
ya da kırıklıklarıyla geçedursun,bir selamımıza can bağışlanan sevgili,bizi babamızdan iyi tanıyan sevgili,gül kokusuyla durmakta,içimizde,yanına varmamızı bekleyerek...

Peki ne yapalım..
Niyet edelim..
Her gün salavat ve selam göndermeye,bir sevdiğimizi anıp kulakları çınlasın der gibi...
Her gün bir hadis okumaya...
Hayatımızı sürdürürken onun yaptığı gibi yapmaya,bir kaç küçük kare eklemeye..
Her gün ümmeti Muhammed e dua etmeye..
Doğum gününde,en yakın daireden itibaren birilerini,özellikle çocukları sevindirmeye..

Kandilin sıkıcı bir şey olmadığını etrafı ikna etmeye,niyet edelim...
Etkinlik derseniz,mevlid gazetesi bir fikir,bir de bunlar iyi gelebilir,emeklerine sağlık ne ince düşünceli insanlar var.
Okullar için,rontlar,dramalar..Geçen yıl,medine müdafasını canlandırmıştık okulda,yine olsa güzel olur.
Küçük el yapımı paketler,içine lokumlar,üstüne hadisler..
Slaytlar,çizgi filmler...
Ve bizlerle paylaşacağınız aklınıza gelen fikirler...(Özellikle drama,ve okul akış programı için fikir bekliyorum)

6 yorum:

  1. Yazınız çok güzell ve anlamlı kaç günlerdir kafamı karıstıran bır olayı dıle getrimenız cıdden cok guzell .yazdıklarınıza harfı harfıyen katılıyorum ..Sevgiller günü diye diye asıl sevgilimizi habibimizi unutturdular ınsanlaırmıza ve bızlerı uytuyorlar derinden derine..milliyetçilik ,sağcılık solculuk değil bu nasıl onlar kendi dinlerinin bayramlarına bu kadar sadık kalıp ve bunu da teşhir ediyorlarsa bizimde göğsümüzü gere gere miracı namazı dosdoguru olması gerekenı aktarmamız lazımm kendımıze ve bızden sonra kı gelecek nesillere..
    elinize sağlık.. eğer izniniz olursa yazınızıda hediye çekilişlerini nasıl duyuruyorsakk ..bu yazıyıda logumda yayınlamaktan mutluluk duyarım..

    YanıtlaSil
  2. bıraz öncekı yorumun elınıze gecdımı acaba?

    YanıtlaSil
  3. Gülce,herşey birazcık düşünmekle çözülecek inşallah...Tabi ki yazıyı kullanabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  4. 'bu sene sevgililer gününü kutluyoruz!' yankılanıyor sürekli içimde..duraksadım bi an, O En sevgili de, benim sevgilim dediğim mi diye..utandım...Allah razı olsun...

    YanıtlaSil
  5. sevgili,en sevgili,sevmek,herşeyden çok,herkesten çok...anlamını anlayamadığım,bilmediğim kelimeler,kendimi zorlayarak anlamaya çalışıyorum ama zor.insan ta başından sevmeli,hissetmeli ilk aşkı Efendimiz(s.a.v.)olmalı.sevgilinin doğum gününü kutlamadık hiç ben çocukken,kandildi trt den mevlit dinlenirdi(!!)ama coşku,muhabbet,aşk ben bunları O'NA(s.a.v.) hissetmeden büyüdüm malesef.çocuklarında,öğrencilerinde ne şanslı nagehan maşallah.en önce de sen,sahip olduğun annenin güzelliğiyle..

    YanıtlaSil
  6. Pınar,sen baştan başa muhabbetsin...Sadece farkında değilsin..SEVGİLİ,en sevgili,sevgilim olsun istediğim,sevgisi duamız olan..Allah yaşatsın inş..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...