ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

21 Aralık 2009 Pazartesi

Kasas suresinden bana kalanlar 2

Pişmandı hz Musa,korkarak ve mukarabeyle geçiyordu gece..Ama işte tanıdık bir ses yine yardım istiyordu,sen bir azgınsın denildiğinde ise konuşuyordu,benzeri her devirde aşikar uslubuyla,sen demek bir zorba olmak istiyorsun ,dün birini öldürdün,bugünde beni,ıslah edici değil,arabulucu değil,ancak bir zorba olmak niyetin..
Cevabı yok Musanın,sükut en güzeli,fırsat da yok kurtarıcı şehrin öbür ucundan koştu gedi sure i yasindeki gibi,çık kurtul dedi,öldürecekler seni..Umulur ki Rabbim beni doğru yola ulaştırır diyerek çıktı Medyene,suyun başına..Aranan,korkan,mukarabe halinde,katil olmuş ama umt kesmemiş Musa iki kadına yardım etti,hayvanlarını sulayıverdi.İyiliğe devam etti.Ve kenara çekilip Rabbine yöneldi:
RABBİ LİMA ENZELTE MİN HAYRİN FAKİR...
RABBİM BANA İNDİRECEĞİN HER HAYRIN FAKİRİYİM...
Sebepler sustu,açsam korkmuşsam,düşmüşsem,kaçmışsam da senden yardım dilerim muztarım Allahım.Allah ın rahmetinin anahtarı.
Ve hayayla geldi hanımlardan biri,babam seni çağırıyor.Baba da bir peygamber,hz.Şuayb.Ne güzel bir baba,ne ferasetli bir kız,babacığım,onu ücretle tutsan...Ne anlayışlı bir baba, seni kızlarımdan birine nikahlamam karşılığında 8 yıl yanımda kal,inş. beni salihlerden bulursun,hizmetini ona tamamlarsan,o da senden..ne güzel bir aile,Ne güzel kayınpeder,ne güzel damat..
Süre dolunca,hizmet tamam olunca,ehliyle yine yürüdü Musa..O yol,o mübarek yol zeytin aşk ve ateş..ateş..ateş..Bekleyin o ateşten ya bir haber ya da bir cezve,parça getiririm ısınısınız..
İki yönlüdür olaylar,biri yakına biri uzağa bakar,biri dünyaya biri ukbaya mesela,her yaşadığımızdan temiz niyetle iki yönünün hayrını da isteyelim, ama her nimetten ahireti ille arayalım..
Bu kısım nasıl dile ,kağıda,klavyeye dökülür,Rable tanışmak ne demektir,Ben ALLAHIM,hitabını duyabilir miyiz ölmeden,kalbimizin kulağıyla biz...
Rabble tanışmanın ilk şartı geliyor hemen,asanı at..Ne varsa dayandığın bırak gitsin,bırak da gör her birinin yılana ejderhaya dönüşmesini..
Elini koynuna sok bembeyaz çıksın..KORKUDAN AÇILAN KOLLARINI KENDİNE ÇEK,işte böyle sarmalar Rabbin seni..
Bunlar Musa sa.ın Firavuna delilleri,ama kendine bakışı Musa asın..Ben onlardan birini öldürdüm,kardeşimin dili daha düzgün,bana yalancı derler...
Allah,biz seni kardeşinle destekleyeceğiz ve size öyle bir KUDRET vereceğiz ki.....siz üstün geleceksiniz dedi.
Ahit alınmıştı,ne zorlu mücadele..
Firavun siyasi otritenin gerçeği örten yüzünü gösteriyordu,ayetleri görünce ben sizin için benden başka bir ilah tanımıyorum diyordu,her emre uymamanın altında bir firavun var otorite kabul etmeme,ben ancak ben karar veririm var..Sonuçsa denizden kurtarılan Musa,denize ille ordularıyla atılıverilen Firavun..
Kudret bu..Feleği çeviren,herkesi döneceği yere çıktığı yere döndüren ALLAH..Sonraki sayfalarda efendimize hitabındada var bu kudret,sen bunları görmedin.Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin.Allahla beraber başka ilah çağırma,kafirlere arka çıkma,şirk koşma hitapları ne ağır..
Ve yine bir iman edenler tasviri var..Onlara Kuran okunduğunda iman ettik zaten önceden teslimdik derler.islamdan imana..eslem,eymen..Sabretmelerinden dolayı ecirleri iki kt verilir.Kötülüğü iyilikle savarlar.Kendilerine verilen rızıktan harcarlar.Boş söz işittikleri zaman bizim işimiz bize,sizin ki size,selam,biz bilmezleri istemeyiz derler.Allah dilediğine hidayet eder,peygamber bile sevdiğine değil.
Biz seninle doğruya uyarsak yurdumuzdan oluruz dediler..Biz onlar emin bir beldeye yerleştirmedik mi,çoğu bilmezler..Koltuk,makam,statü kaybetme korkuları neler yaptırıyor doğruyu aslında bilenlere,zaman değişti,düzen böyle diyenlere..
Kendine sağlanmış imkanla şımaranın hakkı azap..Hiç kuluna zulmeder mi mevlası,kulun çektiği hep kendi cezası...
Bize verilen süslü görünen herşey geçici,sonra olan ise hayrun ve ebka..Neden elbise altın inci ev manzara meyve,aşk anlatır Kuran..Kimin için,erteleyelim için...Yoksa ortaklarım nerede dediğinde Allah,zatıyla muhabbetiyle korusun ki bunlar çıkıp gelecek galiba,tarzım,dekorum,lezzetim,başarım,bir yandan firavun bir yandan karun...Ve haberler kör olur artık,bir tıkla ulaştığımız her şey helak..AncK TEVBE EDEN,salih amel işleyen başka,o kurtuluş UMABİLİR.
RABBİN DİLEDİĞİNİ YARATIR VE SEÇER ONLARIN SEÇİM HAKKI YOKTUR.
VE HÜVALLAHÜ LAİLAHE İLLA HU.LEHÜL HAMDÜ ULA VEL AHİRET.HÜKÜM O NUNDUR.O NA DÖNDÜRÜLECEKSİNİZ.70
Ne gücüm var,ne seçimim,geceyi uztıverse gözüme ve gönlüme kim aydınlatır,gündüzü yayıverse kim sükunlandırır...
Gece....tamir olma ,maddi manevi sukün bulma zamanı,yalnızca uyuma değil..Ruhumun günahlardan kırılan fay hatlarını,erozyonlarını temizleyip yıkayarak fidan dikme zamanı,bir çiğ tanesiyle başlamak,sabah kuran okumak,yeşillenmek iyiden iyiye duha...
Neler var bu surede daha,korktuğuna uğramak,ummadığına nail olmak.Büyük korkuyu bu dünyada taksitlendirmek,eminlerden olmaya özenmek,kabri tefekkürle taksitlendirmek,bir gönül evi için takva kredisi almak,bunun için sıkışmak..İçimizdeki aslında bizden iman etmiş,elimdekiler bana ilmim sayesinde verildi diyen karunlaşmış tarafımız.Karunun karşısındaki,ayyy ne güzel ne şans imrenmeleri,vahh ne yazıklar,iyiki öyle olmadıklar..Nasıl bizden sesler..Hasta olmadım çünkü çok iyi besleniyorum,çalıştımda kazandım,eh değişti ama ne uğraştımlar..Allah affetsin....
Vel hasıl bu sureyi anlamanın son noktası
LA İLAHE İLLA HU KÜLLÜ ŞEYÜN HALİKUN İLLA VECHEH
ONDAN BAŞKA İLAH YOK HERŞEY HELAK OLACAK O NUN VECHİ KALACAK..
şİMDİ BELKİ ANLAMADAN EZBERDEN,ama sonra inş.hayat kıssamızla derinden içten 1. kurdan O nu razı edip mütmain olana dek ki kalpler ancak Onun zikriyle tatmin olur,son nefesi alırken vechinin güzelliğiyle mest olana dek söylemek..
Üzülür mü çok bunu söyleyen,sevinir mi,korkar mı çok dünyanın elinden kaymasından,cebindeki bilgidir gelen acılar.Allah nasip etsin,acizliğimize acısın çekemeyeceğimizi vermesin.Hikayemizin içinde boğulmadan,yukarıdan,kuşlar kadar özgür bakmayı,aşkla subhanallah,elhamdülillah,Allahü ekber demeyi nasip etsin..Amiin
Not:Ayetler tamamen aklımda kaldığı şekliyle,Allah ın kelamı yazdıklarımdan hissettiklerimden münezzehtir,Allah bunları bize anlatmak için haliyle kavliyle çalışanlardan razı olsun...

1 yorum:

  1. Hz Musa'nın "Senden gelecek her hayrın fakiriyim" duasının hangi Sure Hangi Ayette geçtiğini bulmak için google'da aradığımda ilk sırada Sizin blogunuz çıktı Nagehan Abla... Tevafuk...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...