ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

20 Ekim 2019 Pazar

Etten kemikten nura yol var...


" O baştan aşağı nur idi.. "

" Gölgesi yere düşmezdi "

O da etten kemiktendi . Aleyhisselam.. Eti kemiği nur eden neydi ? Dua.. 
Efendimizin duasını oluşturan neydi ? Dönüştürme gayreti .. zahiri batına, dünyayı ukbaya , eti kemiği nura...

Allah’ım! Kalbime büyük bir nûr ver; gözüme bir nûr, kulağıma bir nûr ver; sağıma bir nûr, soluma bir nûr ver; üstüme bir nûr, altıma bir nûr ver; önüme bir nûr, arkama bir nûr ver; bana büyük bir nûr ihsân eyle!”

“Sinirlerime bir nûr, etime bir nûr, kanıma bir nûr ver; saçlarıma bir nûr, derime bir nûr ver!”

Tefsir, hadis, mesnevi bütün derslerimizin özü bu kalın perdeyi aralamak , açmak , o içsel yolculuğa çıkmak .. Dünyayı ahiretin tarlası , bedeni canın bineği yapmak ..  Her dokundugumuz seyde her baktığımız yerde o kesif örtüyü kaldırıp latif tarafı görmek .. Bunun için gereken tasfiye / saflasma tezkiye / temizleme gayreti ..

Yeryüzünde temizlenip ebediyen temiz kalan bir şey yok.. Beden eşya .. Hepsi bir periyotla temizlenmezse ifsat oluyor kullanılmaz yaşamaz hale geliyor .. Ya kalp, beyin , duygu düşünce alemi .. Katı cismi kaldırınca altından kötü bir koku çıkarsa ya.. Içi kof cevizler gibiyse içimiz .. 

Çare ..

Guzel, tatlı ,olgun bir oluşum için fıtrattaki temiz tohumları sulamak beslemek,  etrafini temizlemek  temiz tutmaya çalışmak , temizlerle beraber olmak , gönlü temize gönül vermek , temiz maya ile mayalamak  .. Yani...

Efendimize ittiba ve sevmek .. Tanımak ve daha çok sevmek.. Okumak ve daha çok sevmek .. Hissetmek ve daha çok sevmek .. 


Amin...

17.09.2019 Hadis Dersinin gölgesinde ..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...