ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

6 Ağustos 2010 Cuma

Anneliğim..

Akçaydayım,incir ve zeytinle ilgili bir yazı yazmayı düşünmüştüm ama anne cafenin yazısını okuyunca anneliğim başlığı hoşuma gitti.Keşke bir de link verebilsem,:)
Ne olmak isterdimle neyimin cevabı çok farklı,ve evet tüm adımlar bir yolculuğu gösteriyor.Anneliğim de bir yolculuk,tıpkı evliliğim,gençliğim,çocukluğum,eğitimim gibi..
Ama dönüp bakınca,
Anneliğim kitap olsa,galiba üç kitap olurdu,birbirlerinden çok farklı.İlki en yeni ve doğru bilgiler,konsantre bir çocuk yetiştirme kitabı,ikincisi rahat ve huzurlu bir pencere kenarında yazılmış,denemeler..Üçüncüsü ise devamı sürekli gelen,öğrendim ki...kitabı..

Anneliğim bir şarkı olsa,müziği kemanla başlayıp neyle devam eden,sözleri bir içe bir dışa dönük,nakaratsız bir şarkı olurdu..

Anneliğim bir araba olsa arka koltuğu geniş,ev olsa odaları etkinliklere göre ayarlanmış ve bahçesi geniş,çanta olsa bölmeleri geniş olurdu..

Anneliğim bir baharat olsa tarçın,koku olsa ev yapımı kek ve pasta kokusu olurdu herhalde..
Anneliğim bir giysi olsa,araya taraya zorla alınmış,sonra tekrar tekrar tadilattan geçmiş,ama çok sevilmiş bir elbise olurdu.

Anneliğim bir yemek olsa,o gün içinde yenilenlerin otomatik olarak gözden geçirilip eksikleri tamamlamak için hazırlanan sağlıklı ama sevilen bir yemek olurdu.

Anneliğimde en sevdiğim şeyler beraber gelişmek,iki insanın yetişmesine tanıklık etmek,onlarla hayatı ve duayı paylaşabilmek ve en sevmediğim şeyler sabırsızlığım,endişem ve adaletsiz oluyor muyum korkusu..

En farkettiğim şeyse kendimde,yeter,anneliği tattım diyemiyorum.Her çocuk başka bir dünya ve zenginlik,ve kardeş de..Paylaştıkça kısıtlanan imkanların yanında,paylaştıkça artan nice imkanları var.Arabanın arkasındaki iki küçük insanın konuşmaları,paylaşımları birbirlerine yardımları ve ille tartışmalarını dinlemek müthiş bir şey..Üçüncü olsa ne olur diye merak ediyor,Rabbimden hayırlısını diliyorum:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...