ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

10 Ağustos 2010 Salı

Ramazan Dosyası 1


Bir şeyi etraflıca görmek için karar almak ve uygulamak için,yazmak iyi geliyor,söz uçar yazı kalır,yazı kalır,amel devam eder,niyet sonsuz bir genişlikle hayatı yaşanır kılar ya da tam tersine içinden çıkılmaz yapar.

Ramazanın kelime manasını öğrenince şaşırmıştım.Kızgın taş ve yağan yağmur...Bir taraf yanacak,yok olacak,bir taraf yağmurla can bulup sürgün verecek.Şartlar ve ortam bir labaratuvar gibi bunun için hazırlanmış,bizim tarafımızdan bozulmaz ifsat edilmezse..
*İnsanı en çok oyalayan yemek ve onun çıkardığı temizlik işlerinden gün boyu kurtulanacak..-Eğer yemek bloglarındaki iftar,sahur sofralarının cazibesi yerine sade,serin telaşsız ve dualı sofraların kısa misafirliğine önem verilirse..
*Bir kişiye bir hurmayla bile iftar verilirse,onun oruç sevabı da eksilmeden aynı ecir verilecek-Körler sağırlar birbirini ağırlar iftarlarından vazgeçelirse..
*Gece yine bir yem olarak yemek için uyanılacak,gecenin güzelliğinden faydalınacak.-Eğer geceye en kuvvetli sünnet olan teheccüd ve özellikle dua katılabilirse..
*Şeytanlar bağlanacak-mış hadis-insan hevasını ilah edinmezse..
*Teravihler kılınacak-Jet imamların arkasında spordan öteye geçebilir,içe sinebilirse..
*Hatimler,mukabeleler yapılacak,hatim mühür,bitirmek demek,bitirdiğimizde Kur'anın mührü olmalı düşüncemizde değerlendirmemizde,mukabele karşılıklı demek ya bir bağ kurulması lazım kopmayan,len fisameleha,Kuranla ve müslümanla..Düşünebilir ve bir mektup gibi okunabilirse..
*Fitreler,zekatlar verilecek,eşitlenmeye çalışacağız yanyana sıkı saf tutabilelim diye,veren alana dua edecek..-Eğer ihtiyaç sahipleri bulunabilirse..
*Rahmet yağmur gibi yağacak-Gaflet şemsiyesi açılmazsa..
*Gizemli,gizli ve bin aydan hayırlı bir gün verilecek ki bir ömre bedel-Eğer aranırsa..

Peki biz ne yapalım.Kadın ne yapsın,kendisi için,çocukları,eşi,akrabaları komşuları için nasıl bir ramazan olsun bu ramazan..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...