ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

7 Eylül 2010 Salı

Akıyor Zaman Bitiyor Ramazan Akıyor Nehir

Ne zaman kardeşimle beraber olsak,bir güzel oturamadık der.Ne zaman çok özlenen bir arkadaşla buluşup ayrılacak olsak,daha ne oldu ki,nasıl geçti zaman hissine kapılınır.Zaman akar gider çünkü,tutamazsın bir solukta..
Hele çok yoğunsa sevgi,hayali gözünün önünde kokusu burnunun dibinde iple çekiliyorsa zaman, aşıksan yani, kavuşuverince bir de sıradanlaşma giriverir işin içine.Hiç söylemeyeceğin öylesine bir cümle söylersin,sanki konuştuğun her hangi biri gibi..Havadan sudan konuşursun,gelmez aklın başına ayrılıp da özlemin kollarına düşene dek,kıymetini bilememişsindir en mahrem zamanların.. Zaman akıyor,tutulamıyor..
Annem ve babam da söylüyorlar,deli gibi aşık iki kişi,kimsenin haberi yok,okul çıkışı haberleşmeden yanyana buluyorlar birbirlerini,dolmuşa kadar yürüyorlar,babam zorla ağzını açıyor,dolmuşa mı bineceksin,bunu diyen adam arkasından ajandasına akrostiş şiir yazıyor..Zaman akıyor...
Ramazan bitti..İşte böyle karmakarışık şeyler hissediyorum ardından,daha şöyle içime sinen bir oruç tutamadan,gecesine kanamadan,dudaklarım kavrulmadan,yakınlığına doyamadan,kadrini bilemeden geçip gitti,bıraktıkları oldumu,kazındı mı içime,hani bir kul çıkarmaya çalışan laboratuardı ramazan,terkip tamam,kul çıktı mı,aşk kaldı mı,imsaktan hediye?Akıyor zaman,hac ayları geliyor tüm bu hazırlık onun için,ramazanla olsun ki insan hacca,hani diyorlar ya hayat mücadelesine gücü olsun,hac hayat çünkü,ben güçsüz..
Yoksunluğu sevmek ramazan,aç susuz uykusuz ama mutlu kendi içine ve başka dertlere dönük yüz ramazan.Vermek,verdikçe çoğalmak,fıtrata ulaşmak,en güzelin boyasıyla boyanmak..Sıbgatallah..Ve men ahsenallahü sıbgah..Allah ın boyası..Ondan güzel boyayan var mı ki..
Bayrama ramak kala,Nehir de akarken ölümün güzelliğinden yana ve içimizdeki nehirlerin akışını farkederken biz,ne güzel dudaklardan en güzel hayat felsefesi,tesellim ve duam,bitmesin ramazan..

ÖMÜR RAMAZAN,ÖLÜM BAYRAM İNŞALLAH...
SELAMETLE...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...