ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

13 Eylül 2010 Pazartesi

Aradan Çıkmak,Sukuyusu Açmak,Bayram Hasılatı


Olur mu olur.Su üstüne yazdığın yazıyı sen okuyamazsın o okur.Ilık ılık bir şeyin içine aktığını hissedersin,içine içine daha çok gidersin.Ondan sana yol olur.

Kalpleri döndürüp duran aynı yörüngede tutar kalplerinizi,sevinirsiniz güneşin etrafında başı eğik dönüp durmaktan,beraber olmaktan..Sonra uzay derindir yıldızlar çok siz sevdiğiniz tüm yıldızlar sisteme dahil olsun istersiniz,sonra da aradan çıkmak.

Yaptığınız cılız sesli bir duadır,belki cılız olduğunun farkında olduğundan duyurulmuştur.Yağmur bile kendi yağmaz ille indirilir ya,yağmur duasına çıkan ceketini ters giymiş adam,yağmur başlayınca çıkmak ister aradan..

Susuzdur birileri oysa, biz suyun tadını seçerken,Uludağ suyu güzel,şunun ki acı,bu bir tuhaf kuyusuyu gibi derken..Kuyu bekleyenler vardır su içmek için ve gidenler su çıkarmak ve hemen aradan çıkmak için..

Çünkü görünmemek güzeldir.Güzeller bedenden ve görünmekten azadedir.İki kalbi tanıştıran dilin konuşması,kalpler konuşunca artık ne kötü duyulur.Susar dil artık,sükut konuşur.
Kuyu açılıp susayan suya kavuşunca,sebep şükranla hamdle kaybolur.Olan olur,vesile olan görünmekten ve kendinden kurtulur.İnşallah...

Defterine su kuyusu açmalıyım yazan bir güzel kalp bulunur,sesi ve sözü de güzeldir hem,inşallah yankı bulur.Sonra çoğalırız.Bir gün evimize kadar su içmemeye dayanamadığımızda aldığımız bir küçük suyun şişesinin ağzını kapatır,üzerine bir kumbara deliği açarız.Ve bu sefer eve kadar dayanırız da susuzluğa bir su paramızı içine atarız,nijerli bir kardeşle tanışınca öteler ötesinde,azdı biliyorum ama suyumdan sana göndermiştim deriz,der miyiz?
Olan olur,rahmet coşar,beraber o önce sevgiliden çaldığımız ve her gün canlandırmaya çalıştığımız hayale,kevser suyundan içmeye elele gider miyiz,en güzel elden hem de!!!

7 yorum:

  1. yazabildiğime dair umudum artık gittikçe azalıyor..hissetmiyorum ki yazabiliyim..ne başımın eğikliğinin farkındayım,ne susuzluğumun ne suya doyuşumun...hissetmiyorum ki ne yazıım..içi boş tenekeden farksızım..kuru gürültüden ibaret ben,dua et de adam olayım...

    YanıtlaSil
  2. Sen kocaman bir yüreksin.Hissettiğini hissedemiyorsan bir an gözlerini kapa,o her gece ki hayale dal,kendini ona rabtet,gör o teneke sandığın aletin teline dokununca çıkan sesleri...

    YanıtlaSil
  3. Allahın bağladığı kalpler olmak dileği ve duasıyla. bu arada bu benim gördüğüm en güzel pet şişe!

    YanıtlaSil
  4. gözlerim farklı türlü kapalı..10 yıl önceden sen gibi olmaya çalışmak beni bunalıma soktu :) inşallah 10 yıl sonra senin gibi olabilirim...

    YanıtlaSil
  5. Amiin Hilal..
    Tuğçe,ben 10 yıl önce senin gibi olmadığıma göre sen 10 yıl sonra beni nasıl görüyorsan ondan çok daha ilerde olacaksın inşallah..

    YanıtlaSil
  6. Allahım dualarda bulustursun cümlemizi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...