ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

23 Ekim 2010 Cumartesi

İçimizde Bir Orman Var

İlk kez üniversite dönemimde öğrenmiştim,evlilik vesilesiyle 'fasık' kavramını.Açıktan günah işleyen demekti.Ve ikiyüzlülüktü münafıklık.Zamanla anlam derinleşiyor.Gerçekten okumaya çalıştığın her sure,her ayet üzerine bir şey daha koyuyor idrakin.

Fasık temelinde bir çıkışa işaret ediyor,düzgün giden yoldan,bir sınırdan çıkmak.Üçe ayırıyor Hamdi Yazır,fısk hallerini,büyük çıkışlar,önemsenmeyen ısrarlı küçük çıkışlar,çıktığını kabul etmeden çıkışlar ki son hal artık gerçeği örtme hali.Din,yol,yol edinmek bir yandan,bu çıkışlar o yoldan o zaman..

Deliğinden çıkan fareye fevasık deniyormuş.Köstebeğin yaptığı iki uçlu delik de münafıkla ifade ediliyor.Birinden çıkamazsa birinden çıkıyor.Fareler,köstebekler,eşekler içimde kol geziyor.Hani sesini yükseltme,en çirkin ses eşek sesidir diyor Allah...

Hepsinin sesleri kulağımda,belki ayak sesleri.İçimiz hayvanlarla dolu,içimizde bir orman var diyor Mevlana,anlıyorum...Ama.........................Lafla peynir gemisi yürümüyor..

Not:Bu arada bu yazıya bir resim aradım.Teknoloji çok gelişmiş.Fare,köstebek,yılan kovucu aletler varmış.Bir kaç saniyede bir bir dalga yayarak..Beynimde bir şimşek çaktı ama..................lafla peynir gemisi yürümüyor.

1 yorum:

  1. maşallah..anlattırana sana anlatana da hamdolsun..darı amele inşallah..Allah razı olsun..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...