ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

20 Ekim 2010 Çarşamba

Alın Yazısı

      Herkesin alnında yazarmış kim olduğu,kaderini geçtim yani.Dün mazi yarın meçhul,kader mukadder,takdir edenin elinde.Bugün yazılı alnımızda,neliğimiz,neyiz diye kabul ettiğimiz..Okuyana,anlayana,hani biz şimdilerde bulup diyoruz ya,aura!

     Kırk yaşından sonra yüz ifadesinin değişmeyeceğini söylüyordu bir düşünür.Kırktan sonraki çirkin yüzden hayır çıkmayacağını.Alın yazısını çaresizlik gibi görüyoruz ya biz çehremiz ifademiz yani güzelliğimiz aslında elimizde değil mi?

     Ben dediğimde eşittirin öbür ucunda ne varsa o yazıyor alnımda.Üniversitede sormuştu psikoloji hocamız,ben kimime üç cevap yazacaktık.Hatırlayamadım ne yazmıştım,yazmış mıydım,yoksa bulamamış mıydım.Dersi üstten alan birininkini beğenmişti Hoca,bayanım,Türküm,Müslümanım demişti.Yazmam,yani bilmem lazımdı oysa,etrafa bakıyorum alnımdaki bu levhayla.O pencereden  hayata.Gözlerim çok güzel yazıyor kiminin alnında,boyum uzun,zekiyim,elbisem muhteşem,görgülüyüm,asilim,en temiz kalpli benim kimisinikinde kimi zaman..Ve okuyor okuyan...Alnında KUL yazan insan arıyor derdi olan.

     Neydi insana Efendimiz e uzaktan bakınca heybet,yanına varınca aşk yaşatan.Bu yüz yalan söylemez,dedirten.Yüzü dolunaya benzeten..

     Neydi Bizans elçisinin halife Ömer i arayıp ağaç altında uyurken bulup şaşırttıktan sonra,uyanıp yüzüne bakınca heybetiyle etkileyen ve müslüman eden.Ne gördü bu korumasız,gösterişsiz ,dünyada garip bir yolcu gibi olan Ömer in alnında...

     Ne var benim alnımda,ne yazıyor acaba,çalışmalıyım en çok bu yazıya.Kısa ,öz.Kul yazdırabilmek adına,duayla...

6 yorum:

  1. Amin...
    En çok korktuğum sorulardan biri bu. Sen kimsin? Aslında ben hiç bir şey olmamalıyım. bunu hatırlattığından mıdır nedir, bazen insan saklanıp kaybolmak ister böyle sorular karşısında. oysa günlük hayatta öyle çok şeyizdir ki değil mi? çok önemliyizdir. sen kafamı karıştırıyorsun ya, çok seviyorum bunu. insana "hooop nereye gidiyorsun?" diyen bir yer burası.

    YanıtlaSil
  2. Canım Hilal im...Allah hepimize kul olmayı nasip etsin.Kendi kendine kaliteli sorular soran salihlerle beraber etsin...

    YanıtlaSil
  3. o kadar iyi geldi ki inşallah..artık aklım, gönlüm başka telaşta..

    YanıtlaSil
  4. elhamdülillah tuğçe...

    YanıtlaSil
  5. "kul" olmak,ne güzel.Keşke... okuyunca yazdıklarını,düşündüm de beceremeyeceğim herhalde ben "kul" olmayı.ah bu öfkem var ya bu öfkem,o bende oldukça hiç bir şey olamayacağım ben.Sabah, 8 yaşındaki kızımın (sırf ayakkabılarını okulda unutup,kaybetti diye) ruhunu incittim,perişan edip okula bıraktım.Bir çift ayakkabı için.Düşününce bu kadar kıymetsiz,değersiz şeyler için öfkesine yenilen ben, "kul" olmayı becerebilir mi? ahh ah... Rabbimin en sevmediği şey bende mevcutken,alnında "kul" yazanlardan olabilir miyim :( Bazı sorular vardır,insan cevabını bilir de cevaplamaya dili varmaz.Öyle şeyler getiriyorsun ki aklıma, kendimden kaçacak yer arıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Müjgan...Hiç yok birbirimizden farkımız,ben de bu sabah yıktım perdeyi eyledim viran,affetsin Rabbim,istiğfar elimizde kalan....Kul olmak en üst mertebe zaten..inşallah nasip olur...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...