ve kelimeler....kelimeler, seni istediğin şeyi aramaya teşvik etmeleri açısından yararlıdırlar ancak aradığını kelimelerle bulamazsın. Eğer bulabilseydin, bu kadar çabaya ve nefs mücadelesine gerek kalmazdı...

21 Mart 2011 Pazartesi

Şuuraltına Bakmak

Bir rüyayla başladı yine herşey...Belki de rüyaya geçişle..Belki uykuya geçişle,belki daha öncesiyle,çok öncesiyle,duayla...Yumurta mı tavuktan,tavuk mu yumurtadan denir ya öyle belki,bir rüya bir niyet,bir dua,iyi haftalar efendiiiim,dedi birisi,ne güzel bir pazartesi lütfetti Allah..

Şuuraltıydı bugün konu..Nasıl başlamak lazım,önce kendini tanımak konumlandırmak lazım,kendi içine bakmak lazım..Kalp nedir,nicedir..Aslında kalp sadece bir kalıptan başka nedir..Ruhun üzerine oturduğu bir arştan kürsüden başka nedir...Seb'a teraig,göğün üzerindeki yoldan ziyade,sadrımızdaki yedi letaif değil midir...Yüz kalbin casusu..Yüzden anlaşılır bir insanın kalbi..Çankırılı Gümüşlübabayı hatırlamanın tam vakti..Hani sarayın önünde durmuştu da,ne istediğini sorana,evladım ben kalp kalaylarım demişti.En az üç günde kalaylanacak kapları verip bakmışlardı,yine ibadette yine taatte,kapları almaya gidince çuvalın içinde,gördüler ki kalaylanmış kaplar,sırrı açığa çıkınca ölmek istedi,her sıddikiyet makamına erişen gibi,sağına döndü ve Rabbine gitti..Allah la samimi olanın Allah Veliyyi idi.İşi gücü ona emanetti.

Allah la beraber ikiniz gidin savaşın ayeti,tek başına düşünülünce Allah la samimi olmak ve gayrıya karşı Onunla savaşmak olarak düşünülebilir mi?
Bu bir kuraldır ki,melikler girdikleri yerlerde taş taş üstünde bırakmazlar,ayeti Allah kalbe girince kalpteki gayrısının kalbi terk etmesi ve Allah ın kalp kürsüsüne,asıl yerine geçmesi denebilir mi?
Nur 35te anlatılan kat kat zücace kalp,içindeki ateş ruh olamaz mı?
Esma ul hüsna  bu kandilin voltajını belirleyebilir mi,teheccüdde 99,sabah 11,öğle 21 esma zuhur eder denilen bu değil mi?

Ruhun 30 özelliği var.30 kuşu var,30 kanadı..Aşk,tefekkür,muhayyile,vehim..Şuuraltı bunlardan biri sadece..Şuuraltına yalnızca Allah ı göndermek lazım..Öyle bir kazan ki şuuraltı ne atarsan mislini alırsın..Atılan şeyler ya öldürür,ya diriltir enerjisiyle..Bunun için doğala güzele,helale bakmak,duymak lazım,çirkin necaset ve haramdan kaçınmalı.Subliminal mesajlara,25.karelere dikkat etmek lazım..Zikre devam etmek lazım..Hu,Allahın batınıdır,her nefesin farkına varmak lazım..Zikir psikolojik değil,ontolojik ihtiyaçtır.Meleklerin
dönüşü,hafe,insanın dönüşü tavaf,aynı anlamsa da hafe batınıdır.Allah herşeyin merkezinde olacak,ve herşey batınen Onun etrafında dönüp duracak..Şuuraltına giriş,uykuya geçiş demek,yatağa girerken,ölüme girmekle eş,uyuduğun yerde gezeceksin çünkü sabaha dek.sürekli daralmak,stres,belki gece gezdiğin yerlerden gelecek.Denizdeki inciyle süslenmek için derine dalmayı göze almak gerekecek.İmana amel,amele ihlas gerekecek,tefekkürle ihlas okumak gerekecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...